Aanmelden zorginstelling

Alle zorginstellingen die prentale screening uitvoeren zijn wettelijk verplicht een contract met één van de regionale centra te sluiten voor de counseling en/of de NT-meting en/of de SEO. Als uw instelling nog geen contract heeft, bijvoorbeeld doordat deze recent is opgericht, dient u contact op te nemen met het regionaal centrum dat werkzaam is in uw regio.

Lees meer...


 

Aanmelden praktijkondersteuner

Als praktijkondersteuner is het mogelijk om de NIPT aan te vragen in Peridos, wanneer de zorginstellingbeheerder hiermee akkoord is. U dient dan een aanvraag in te dienen, waarna wij contact met u opnemen.

Lees meer...


 

Aanmelden zorgverlener

Voor het uitvoeren van prenatale screening (counseling, NT en SEO) bent u wettelijk verplicht een overeenkomst af te sluiten met een van de regionale centra voor prenatale screening. Dat is alleen mogelijk wanneer u voldoet aan de landelijke opleidings- en kwaliteitseisen. De belangrijkste opleidings en kwaliteitseisen kunt u vinden op de website van het RIVM. Een aanvraagformulier voor een kwaliteitsovereenkomst voor u als zorgverlener vindt u hieronder.

Lees meer...


 

Digitaal Verwijsformulier

Op de website van het AMC is een algemeen digitaal verwijsformulier geplaatst. Dit formulier kan gebruikt worden om een zwangere op een snelle en veilige manier te verwijzen naar het AMC.
U kunt het formulier online invullen waarna deze direct ontvangen wordt door de patientenadministratie voor registratie.
Regulieren verwijzingen kunnen via dit formulier ingestuurd worden. Voor spoed belt U nog altijd met de poli prenatale diagnostiek van het AMC.

Lees meer...